De nacht van 1 en 2 - 2018

Op stap met Ali Baba, op de hielen gezeten door de 40 rovers!

Elk jaar wordt er enorm naar uitgekeken: de overnachting op school!

Dit jaar gingen we op stap met Ali Baba. De leerlingen moesten een reeks opdrachten vervullen en konden daarna eindelijk hun mooie verkleedkledij aantrekken. De juffen keken hun ogen uit! Wat hadden ze er allemaal hun werk van gemaakt! Prachtige stofjes (en ook een heleboel blote buiken), mooie juwelen, edelstenen, ...

Als avondmaal konden de kinderen kiezen uit bami of nasi goreng. En uiteraard moest dat gegeten worden met stokjes! Nu ja, als we iemand hongerig een rijstkorrel tussen de stokjes zagen klemmen, die er vervolgens weer uitviel, boden we ook lepels aan. :) Toch moet het gezegd, er waren enkele leerlingen die het 'stokjes-eten' perfect onder de knie hadden. Er werd aangeschoven voor een tweede, soms zelfs een derde portie.

De Aladdin en Yasmine verkiezing was een leuke avondactiviteit. Er werd gekeken naar de originaliteit van de kledij, maar even belangrijk waren een mooie glimlach en op een leuke manier paraderen. Wat hebben we gelachen! En elkaar bewonderd. Ze deden dat goed! De twee winnaars (Amélie en Latifa) kregen een bloemenkrans cadeau. Er volgden wel nog een hele hoop speciale vermeldingen, want we waren echt verrast over de creatieve creaties!

De avond werd afgesloten in onze school-cinema. Met een bekertje kroepoek en een drankje nestelden we ons op ons zitkussen en Aladdin kon beginnen.

Na een goed gevulde dag, kropen we ons bedje in en vielen (de ene al wat sneller dan de andere) in slaap. Toen ik de volgende dag de vraag stelde wie graag nog een nachtje extra wou blijven gingen de vingertjes hoog de lucht in en op de vraag 'wat vonden jullie het leukste', kreeg ik vooral als antwoord "alles!". Superfijn! Tot de volgende editie!

Bewonder hier de foto's.

Waarnemend directie

Inge Hermans
E-mail: directie(at)gebaska.be
telefoon 015 71 18 60
fax 015 71 42 64

Afdeling Het Kiezeltje

Oudstrijdersstraat 28
1880 Kapelle-op-den-Bos
telefoon 015 71 18 60
hetkiezeltje.gebaska.be

Afdeling De Kei

Schoolstraat 8
1880 Kapelle-op-den-Bos
telefoon 015 64 76 70
dekei.gebaska.be

Afdeling 't Mulderke

Molenstraat 52
1880 Nieuwenrode
telefoon 015 64 87 07
tmulderke.gebaska.be